靚聲小精靈 – JBL Duet

u25

某日朋友到我家中閒聊 , 聽到我睡房中傳來不錯的音樂聲 , 以為 Hi Fi發燒友的我在睡房中搞了什麼微形組合 …………

我帶他一看原來只是一對 JBL 電腦 Speakers 播着 iTune 的音樂朋友越聽越奇, 這對細少的東西竟然高音清 , 中音甜 , 低音只係薄啲 , 仲有少少定位 …………. 話對 Speakers 仔好 OK

咁又係 , 我唔鐘意啲 Speakers 大大舊 , sub woofer , 古靈精怪設計 , 一對簡簡單單靚聲就夠。  我平時一路聽歌 , 一邊寫酒評 , 邊找靈感用咗呢對 Speakers 有年幾兩年 , 真係聽咁多對叫做最滿意的一對 , 價錢又在 $350 – $450 之間 嬌小玲瓏 , 開大聲都唔會”拆” , 真係有買貴冇買錯。

聽罷 , 朋友即刻離開話要去電腦商場找貨 ……..

, 又一個中毒 ……………

http://www.jbl.com/home/products/product_detail.aspx?prod=DUETWHT&Language=ZHT&Country=US&Region=USA&cat=MME&ser=HMM&featureid=12364

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s