無驚無險 , 又過終點

a44

大家有追開我網誌的朋友會奇怪點解呢幾日我好似無聲無息 , 有朋友甚至開始擔心 ………….

Don’t worry, I am fine, 沒有 update 皆因要做 “大茶飯” , 話明”大茶飯” 就梗係唔講得 , 其實情況就如上年我的一篇網誌 , 只是今次規模少了 , 簡單一點吧了。

雖然身經百戰 , 今次可以說是小兒科 , 但亦明白到”獵犬終歸山上喪” 的道理 , 自己金漆招牌 , 怎能老貓燒鬚 , 自己一定不會掉以輕心或輕敵。所以自七一開始 , 我就已開始閉關 , 謝絕一切應酬及 wine dinners , 盡量多休息及做些運動 , 養精畜銳 , 將自己以最佳狀態作戰。

講真我呢類 Street Fighter 真係好享受呢類戰鬥 ………..

a45

大家若睇翻上星期出了兩篇文章 , 抗壓十一式 Common Sense , 其實亦是我要提醒自己及當時心態。

今晚一切已成定局 , 可以說是無驚無險 , 又過了終點 ………..終於可以 “見龍卸甲”…………….

明天以後一切又可回復正常 , 又可從出江湖了 ……….

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s