歡聚鯉魚門

q44

Date :  18 Oct 2007

每逢自己部門有手足退休 或離開, 大家會趁機去鯉魚門整餐海鮮大會 , 大嚓一餐 , 因有手足以前是漁民子弟 , 所以魚較平 , 又有雙熟酒家 , 今次條 26 斤龍蠆 , 以我標準身高都幾乎到我腰………..

當晚雖非山珍海錯 , 亦無花巧廚藝 , 靚酒名釀 , 一切勝在實而不華 , 份量十足 , 食到捧肚 , 價錢更是實惠得離奇 , 當然自己身為主管 , 多少亦有些晉貢讚助 , 但大家高興 , 與同樂 , 無所謂 , 全場三十幾人渡過一個豐富而歡樂晚上………..

亦為未來幾日的精彩節目作一序幕…………….

q45

白酌蝦

q46

清蒸九孔鮑

q47

蒜茸帶子

q48

豉汁蟶子

q49

油泡龍蠆球 每桌兩大碟

大家睇支公梗就知塊魚幾大塊……….

q50

魚骨湯

q51

紅燒頭腩  每桌兩大碟

q52

豉椒炒魚皮 , 最初大家以為係海參…… 煙滑溜 , 勁多骨膠原

q53

油泡鮮魷

q54

薑炒蟹

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s