埃及旅行相片集 – 公開版

DSC_9974

相片好評如潮 ,

詢要求將相公開分享  , 已將自己及家人的相片搬去了 “私人專區” , 請大家慢慢欣賞。

http://www.flickr.com/photos/amoksf108/

本人的器材如下: Nikon D80, 18-200mm VR , Tokina 12-24mm 超廣角鏡, SB600 flash, Slik 腳架 , (Flash 及腳架少用, 95% 相用 18-200mm VR來影) + 扁光鏡 (所以個天咁藍)

老實講跟團不可能有太多心思時間去營做相片 , 只要將部機 setting  , 角度 , 見影 , 就係咁簡單 。返來裁相 , Crop 路人甲走

全團得我一個帶大機 , 其餘全部 DC仔 , 好多地方真係影唔到 或影到一 pat  , 而家個個都問我相 , 我當然歡迎加冇所謂 , 但係真係建議一句 , 去靚地方旅行真係買部單鏡機 , 而家新機又輕又細又平又易用 , 好似我咁影幾幅靚相就都返晒 , 絕對值得投資 , 一定冇後悔。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s